निहारी गोश्त
तेल 3 स्पून
उबला मटन 200 ग्राम
कालीमिर्च १/2 टी स्पून
बड़ी इलाइची 2
छोटी इलाइची 4
तेजपत्ता 2
फ्राई अनियन पेस्ट 3 प्याज का
फ्राई लहसुन पेस्ट डेढ़ टी स्पून
दही १/२कप
हल्दी १/२ स्पून
मिर्च १/२ टी स्पून
छोटीइलाइची पाउडर १/२ टी स्पून
गरम मसाला 1 स्पून
केसर 12 स्ट्रिंग
गुलाब जल थोड़ा
नमक स्वादानुसार
हरी धनिया गार्निश के लिए
गहरे पैन में तेल डालकर काली मिर्च, बड़ी इलाइची, छोटी इलाइची, तेज पत्ता डाले फिर लहसुन पेस्ट फ्राई अनियन पेस्ट डालकर चलाये ।
उबला मटन डाले, दही डाले, भूने ।
हल्दी, धनिया, मिर्च पाउडर, छोटी इलाइची पाउडर डाले, गरम मसाला, नमक डाले, केसर ज्यादा डाले।
डेढ़ कप पानी डालकर पकाये धीमी आंच पर। आखिर में गुलाब जल डाले, हरी धनिया डाले और सर्व करे ।
तेल 3 स्पून
उबला मटन 200 ग्राम
कालीमिर्च १/2 टी स्पून
बड़ी इलाइची 2
छोटी इलाइची 4
तेजपत्ता 2
फ्राई अनियन पेस्ट 3 प्याज का
फ्राई लहसुन पेस्ट डेढ़ टी स्पून
दही १/२कप
हल्दी १/२ स्पून
मिर्च १/२ टी स्पून
छोटीइलाइची पाउडर १/२ टी स्पून
गरम मसाला 1 स्पून
केसर 12 स्ट्रिंग
गुलाब जल थोड़ा
नमक स्वादानुसार
हरी धनिया गार्निश के लिए
गहरे पैन में तेल डालकर काली मिर्च, बड़ी इलाइची, छोटी इलाइची, तेज पत्ता डाले फिर लहसुन पेस्ट फ्राई अनियन पेस्ट डालकर चलाये ।
उबला मटन डाले, दही डाले, भूने ।
हल्दी, धनिया, मिर्च पाउडर, छोटी इलाइची पाउडर डाले, गरम मसाला, नमक डाले, केसर ज्यादा डाले।
डेढ़ कप पानी डालकर पकाये धीमी आंच पर। आखिर में गुलाब जल डाले, हरी धनिया डाले और सर्व करे ।