Wednesday, May 21, 2014

चोखा - Chokha

चोखा

गोल बैंगन                            2
आलू                                    2
टमाटर                               1
सरसो क तेल                      2 टेबल स्पून
लहसुन                              6 कली
नमक                                  स्वादानुसार
मिर्च पिसी                         १/२ टी स्पून
हरी धनिया कटी                   १/२ कप
हरा मिर्च                              4 कटा
अदरक कटी                         1 टेबल स्पून
प्याज चौकोर कटा                  2 टेबल स्पून

बैंगन मे तीन  कट लगा कर लहसुन अंदर लगा  दे और भून ले । गॅस पऱ आंलूं भूँन ले।  टमाटर भीं भून ले और तीनोँ का छिल्का निकाले । मैश करकें मिला लें।  उसमेँ नमक, मिर्च, हरी धनिया, हरा मिर्च, प्याज अदरख ड़ालकर मिला ले । बाद मे तेल सरसो का मिलाले और बांटी के साथ सर्व करे ।