Tuesday, December 17, 2013

कढ़ाई चिकेन- Kadhai Chicken


चिकेन                             1  के जी
लौंग                                 5
बड़ी इलाइची                    2
हरी इलाइची                    6
तेल                                  3 टेबल स्पून 
अदरक पिसी                   2 स्पून
 लहसुन पिसा                 2  स्पून
जीरा पाउडर                    1  स्पून
धनिया पाउडर                 3 टेबल स्पून
प्याज कटी                       4
टमाटर  प्यूरी                   2 टेबल स्पून
पिसी कालीमिर्च              1  स्पून
हल्दी पिसी                     1/2  स्पून
मिर्च पिसी                      1/2  स्पून
साबुत धनिया                  2  स्पून
हरी धनिया कटी             1/2 कप
हरी मिर्च कटी                 4
शिमला मिर्च                  1
टमाटर                           1
देशी घी                          1 टेबल स्पून


धनिया भून ले।  अधकुटा पीस ले।  

कुकर में तेल डालकर लौंग, बड़ी इलाइची, हरी इलाइची डालकर और प्याज डालकर गुलाबी करे।  लहसुन अदरक पेस्ट डालकर भून ले । टमाटर प्यूरी डाले, काली मिर्च डाले, हल्दी, धनिया, मिर्चा, जीरा पाउडर डालकर भूने फिर चिकेन डालकर भूने धीमी आंच पर ।  जब पकने लगे तब पानी 1 ग्लास डाले।  खौल आने पर आंच धीमी करके चिकना अलग होने तक पकाये । सर्विंग बोल में निकाले। 

अब टमाटर लम्बा पतला काट ले और शिमला मिर्च लम्बा पतला काट ले ।  पैन में घी डालकर शिमला मिर्च और कटा टमाटर डाले।  जब टमाटर पकने लगे तब चिकेन बोल में बघार लगा दे । साबुत धनिया, भुनी अधकुटी  स्प्रिंकिल करे ।   हरी धनिया कटी से गार्निश करे और सर्व करे ।