चोखा
गोल बैंगन 2
आलू 2
टमाटर 1
सरसो क तेल 2 टेबल स्पून
लहसुन 6 कली
नमक स्वादानुसार
मिर्च पिसी १/२ टी स्पून
हरी धनिया कटी १/२ कप
हरा मिर्च 4 कटा
अदरक कटी 1 टेबल स्पून
प्याज चौकोर कटा 2 टेबल स्पून
बैंगन मे तीन कट लगा कर लहसुन अंदर लगा दे और भून ले । गॅस पऱ आंलूं भूँन ले। टमाटर भीं भून ले और तीनोँ का छिल्का निकाले । मैश करकें मिला लें। उसमेँ नमक, मिर्च, हरी धनिया, हरा मिर्च, प्याज अदरख ड़ालकर मिला ले । बाद मे तेल सरसो का मिलाले और बांटी के साथ सर्व करे ।
गोल बैंगन 2
आलू 2
टमाटर 1
सरसो क तेल 2 टेबल स्पून
लहसुन 6 कली
नमक स्वादानुसार
मिर्च पिसी १/२ टी स्पून
हरी धनिया कटी १/२ कप
हरा मिर्च 4 कटा
अदरक कटी 1 टेबल स्पून
प्याज चौकोर कटा 2 टेबल स्पून
बैंगन मे तीन कट लगा कर लहसुन अंदर लगा दे और भून ले । गॅस पऱ आंलूं भूँन ले। टमाटर भीं भून ले और तीनोँ का छिल्का निकाले । मैश करकें मिला लें। उसमेँ नमक, मिर्च, हरी धनिया, हरा मिर्च, प्याज अदरख ड़ालकर मिला ले । बाद मे तेल सरसो का मिलाले और बांटी के साथ सर्व करे ।
No comments:
Post a Comment