अरवी दिल पसंद
अरवी १/२ के जी
बेसन 1 टेबल स्पून
दही १/२ टी स्पून
प्याज महीन कटे 2
अदरक लहसुन पेस्ट 2 टी स्पून
राई १/२ टी स्पून
हल्दी १/४ स्पून
करी पत्ता 10 या १२
पिसा मिर्च स्वादानुसार
नमक स्वादानुसार
तेल 1 टेबल स्पून
हरी धनिया कटी १/२ कप
दही बेसन को पानी डालकर पेस्ट बना ले अरवी उबालकर छीले लम्बे पीस काटले अब घी में बघार लगाये राई करी पत्ता प्याज से जबप्याज गुलाबी होने लगे तब अदरक लहसुन पेस्ट डाले थोड़ा चलाये फिर हल्दी और अरवी डालकर 5 मिनट तक फ्राई करे फिर दही बेसन का पेस्ट डाले आंच धीमी करके पकाये जब घी ग्रेवी में ऊपर आने लगे तब हरी धनिया डाले और सर्व करे
अरवी १/२ के जी
बेसन 1 टेबल स्पून
दही १/२ टी स्पून
प्याज महीन कटे 2
अदरक लहसुन पेस्ट 2 टी स्पून
राई १/२ टी स्पून
हल्दी १/४ स्पून
करी पत्ता 10 या १२
पिसा मिर्च स्वादानुसार
नमक स्वादानुसार
तेल 1 टेबल स्पून
हरी धनिया कटी १/२ कप
दही बेसन को पानी डालकर पेस्ट बना ले अरवी उबालकर छीले लम्बे पीस काटले अब घी में बघार लगाये राई करी पत्ता प्याज से जबप्याज गुलाबी होने लगे तब अदरक लहसुन पेस्ट डाले थोड़ा चलाये फिर हल्दी और अरवी डालकर 5 मिनट तक फ्राई करे फिर दही बेसन का पेस्ट डाले आंच धीमी करके पकाये जब घी ग्रेवी में ऊपर आने लगे तब हरी धनिया डाले और सर्व करे
No comments:
Post a Comment